На першу відпраку до війська юнаків проводжали цілими родинами

 В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті в рамках призовної кампанії «Весна-2013»  відбулась перша відправка призовників до війська. Понад сім десятків юнаків вирушили служити до Києва, Запоріжжя та Сімферополя.

Загалом за час призовної кампанії наш військовий комісаріат скерує до лав Збройних Сил України та інших силових структур майже чотири сотні призовників, - наголосив заступник військового комісара Івано-Франківського військового комісаріату підполковник Любомир Демчук. – Прикарпатські новобранці служитимуть по всій території України: і в Криму, і на сході, і у центральній частині. Також вони скеровуватимуться до всіх родів та видів Збройних Сил – як до флоту, так і до авіації та сухопутних військ. А 15 призовників представлятимуть наш регіон у так званому «Президентському» полку.

За виконання плану призову у військкоматі не хвилюються, адже на цей призов викликається понад 12 тисяч юнаків. І не важко підрахувати, що конкурс на одне місце в армійських лавах складає понад 30 (!) осіб. Крім того, за словами підполковника Любомира Демчука, останнім часом бажаючих служити значно побільшало, адже юнаки бачать в строковій військовій службі перспективний старт власної кар’єри. Це дозволяє відбирати до війська лише кращих як за здоров’ям, так і за психологічними показниками.

Кожен призовник, ще до того, як потрапить у військову частину, проходить низку медичних комісій та психологічних обстежень. Завершальною фазою є обласна призовна комісія. Тут хлопців остаточно перевіряють досвідчені лікарі та психологи і лише після цього вони потрапляють до тих чи інших частин. Особлива увага приділяється безпеці та забезпеченню хлопців усім необхідним для переїзду. Для тих, хто чекатиме тривалий час на поїзд, облаштовані місця для відпочинку. А ті, хто проведуть у дорозі тривалий час, забезпечуються сучасним сухим пайком українського зразка.

Я дуже хотів, щоб мій син пішов служити, - розповів батько призовника Іван Зварич. – Мій син сам сказав, що без армійського гарту не уявляє себе. Отже проблем з питанням йти, чи тікати в нас не було. І я пишаюсь своїм сином. Він патріот своєї держави і доводить це не словами, а своїм життям і ділом.

У нас дуже велика родина, тому проводжати до служби мого сина Василя приїхало з Космача аж два автобуси рідних та близьких, - поділилась мати призовника Світлана Недобійців. – Звичайно, як кожна мама, я хвилююсь за свою дитину. Але разом з тим не розумію, як чоловік може навчитись бути головою в родині, якщо починаючи з молодих років, ним постійно опікуються батьки. Армія для хлопця – це перший іспит на спроможність бути чоловіком та відповідати не лише за себе, але й за тих, хто поруч.

 Загалом призовна кампанія продовжиться до кінця травня. Працівники військкомату сподіваються, що за її підсумками Івано-Франківська область буде традиційно однією з кращих в Україні.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України. 

Леся, 11.04.2013 11:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини