Міжнародні навчання мають бути безпечними

У неділю, 15 липня, на території військового містечка «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, із учасниками українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ «Репід Трайдент – 2012» відбулися заняття із дотримання заходів безпеки.

Загалом, до участі у цьому  заході було залучено понад 600 військовослужбовців. Також, іноземні військовослужбовці, які залучатимуться до проведення практичної фази, ознайомились зі зразками українського озброєння, військової автомобільної техніки, броньованими засобами пересування, засобами зв’язку, піротехнічними імітаційними засобами, із якими вони матимуть справу упродовж навчань. Загалом, під час проведення навчань використовуватиметься близько 800 одиниць стрілецької зброї та понад 120 військових автомобілів та бойових машин. Також було проведено інструктаж особового складу щодо умов використання систем імітації тактичних дій MILES. Доведено вимоги техніки безпеки, під час виконання практичних стрільб зі стрілецької зброї.

Тренування щодо надання невідкладної медичної допомоги та умовної евакуації потерпілого провели й військові лікарі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону разом зі своїми американськими колегами. Слід відзначити, що медичне забезпечення навчань відповідає високим міжнародним стандартам. Для того, щоби створити максимально сприятливі умови для збереження життя та здоров’я учасників навчань, на базі медичного пункту Центрального містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного постійно чергуватиме бригада лікарів та 2 реанімобілі. А якщо виникне ситуація, що вимагатиме екстреної евакуації хворого, буде залучено вертоліт МІ-8.

Разом із українськими військовими у навчаннях братимуть участь близько 1400 військовослужбовців. Найбільша група – українська. Загалом у проведенні та забезпечення «Репід Трайдент - 2012» задіяно 883 українських солдатів та офіцерів з підрозділів 8 та 13 армійських корпусів Сухопутних військ ЗС України та 519 військовослужбовців іноземних армій.

Серед закордонних учасників найбільша група від армії США – 167 осіб.

Тематика навчань «Репід Трайдент - 2012» –  виконання завдань у складі багатонаціональних сил під час операції повного спектру.  Додамо, що операція повного спектру включає в себе дії підрозділів у наступі та обороні, виконання завдань з підтримки миру і допоміжних дій.

 

Об’єднана прес-група навчаня «Репід Трайдент - 2012»

 

Леся, 16.07.2012 08:47



Вибір редакції

Найпопулярніші новини