Медики з Прикарпаття поїдуть на навчання до інших країн

У Городенківській центральній районній лікарні завдяки коштам благодійників відкрито відділення інтенсивної терапії для дітей, в якому наразі зроблено тільки капітальний ремонт та витрачено 250 тисяч гривень. Обласна ж влада пообіцяла допомогти з придбанням медичного обладнання.

«Обов'язково придбаємо дихальний апарат, діагностичне обладнання і рентген апарат, який має бути в кожній районній лікарні»,  - сказав заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький.

За словами, начальника головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Миколи Олінійчука, підготовка фахівців, які працюватимуть із сучасним обладнанням буде проводитися за кордоном та в українських науково-дослідних інститутах. Також, він додав, вже у 2012 році 35-40 медиків з Прикарпаття поїдуть на навчання до інших країн.

Нагадаємо, що раніше губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк заявив, що прикарпатські медики недостатньо кваліфіковані, мовляв, куплена нова діагностична апаратура стоїть без роботи, бо медики не вміють нею користуватися.

Леся, 12.03.2012 11:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини