На «Репд Трайдент 2011» розпочалась тактична фаза навчань

Сьогодні на  базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині, розпочалась тактична фаза навчань  «Репід Трайдент - 2011».

За задумом навчання мало розпочатись з висадки тактичного повітряного десанту, у якому мали брати участь українські військовослужбовці  та представники Збройних сил США, Великої Британії, Молдови, Польщі та Білорусії. Висадка мала відбуватись із літаків Іл-76 військово-повітряних сил України, та С-130 «Геркулес» військово-повітряних сил США.  Проте погода внесла свої корективи. І хоча стрибки було перенесено, хід навчання не змінився. Нагадаємо, що згідно задуму навчань, багатонаціональний підрозділ виконує миротворче завдання в умовній країні.

Таким чином, відповідно до плану «Репід Трайдент-2011», багатонаціональні підрозділи сьогодні вийшли у район проведення занять та розпочали проведення пошукових дій, заняття та обладнання позицій з метою охорони захопленого аеродрому, ведення інженерної розвідки та встановлення вибухових загороджень, підготовлюють та розгортають пункт спеціальної обробки. Також, сьогодні відбуватиметься рух техніки і підрозділів у зони розгортання де триватимуть роботи у секціях штабу багатонаціональної бригади та підготовка техніки до тактичних занять. Загалом, у запланованих заходах буде залучено близько 700 одиниць стрілецької зброї та понад 150 військових автомобілів та бойових машин.

Також,  сьогодні у руслі навчань розпочалось оцінювання бойової готовності підрозділів, які проходять оцінку НАТО 2 рівня, робочими групами оцінювання. Здобута, за результатами перевірки позитивна оцінка дозволить нашим підрозділам у майбутньому виконувати миротворчі завдання разом з підрозділами інших країн.

 

Леся, 01.08.2011 14:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини