Прикарпаці знову ідуть служити

   З початку осінньої призовної кампанії Івано-Франківський обласний військовий комісаріат відправив до лав Збройних Сил України вже понад 90 відсотків призовників.

  - Буквально вчора зі стін обласного збірного пункту було здійснено передостанню відправку прикарпатців до війська, - зазначив заступник Івано-Франківського обласного військового комісаріату з виховної роботи підполковник Любомир Демчук.

  За час призову «Осінь-2012» військові однострої вдягнули вже майже 500 юнаків з Івано-Франківщини. Хлопці служитимуть у всіх родах і видах військ Збройних Сил України. За словами офіцерів військового комісаріату, більшість призовників висловлювали бажання проходити службу на флоті та у високомобільних десантних військах.

  - Ми не мали особливих проблем з прибуттям призовників до військкоматів, - розповів підполковник Любомир Демчук. – Адже прикарпатці завжди вирізнялись високою дисципліною та відповідальністю. Крім цього, посадові особи військкоматів під час підготовки до призову провели велику роз’яснювально-пропагандистську роботу з залученням засобів масової інформації та представників органів місцевого самоврядування. Майже кожного тижня у місцевих мас-медіа виходили матеріали про службу у військах. Також багато допоміг нам і організований Західним регіональним медіа-центром цикл передач на обласному телебаченні «Галичина» про службу молодих прикарпатців на кораблях та у морській піхоті ВМС України. Велику допомогу ми отримали і від телерадіокомпанії «Вежа», яка кілька разів на тиждень транслює військові програми, виготовлені центральною телерадіокомпанією Міністерства оборони.

  Однак далеко не всі бажаючі одягнуть цього разу військові однострої. Переважно юнакам відмовляють у службі через поганий стан здоров’я. Представники військово-лікарської комісії пояснюють, що сучасні хлопці мають чимало захворювань очей, хребта, шкіри. І виною тут малорухомий спосіб життя, неувага батьків до здоров’я своїх дітей, недосконале фізичне виховання у шкільному віці.

  Незабаром відбудеться остання відправка у війська, і Прикарпаття має реальний шанс стати кращим регіоном з виконання призовної кампанії «Осінь-2012».

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України.

Леся, 15.11.2012 11:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини