На Прикарпатті триває призов

На Прикарпатті  триває призовна кампанія «Осінь 2011». Нагадаємо, що почалась вона в жовтні цього року і триватиме до кінця листопада. Вже 530 юних Прикарпатців поповнили лави Захисників Батьківщини, загалом  до війська буде скеровано 780 призовників. Незважаючи на таку досить велику цифру стати військовим є шанс далеко не в кожного, хто отримав повістку.

«Ми проводимо ретельний відбір всіх призовників,-  розповів заступник обласного військового комісара з виховної роботи майор Любомир Демчук. – Кожен юнак, якого викликають до військкомату проходить ретельний медичний і психологічний відбір. І якщо в наших спеціалістів виникають найменші сумніви, то хлопця зараховують у резерв».

Власне через таке сумлінне ставлення до виконання своїх обов’язків Івано-Франківський обласний військовий комісаріат є в числі кращих. За кілька попередніх років не було жодного факту повернення юнаків з війська.

«Можу сказати, що у військово-морських силах хлопці з Прикарпаття  користуються, так би мовити, чималим попитом, - розповів заступник командира роти морської піхоти з виховної роботи старший лейтенант Сергій Карасевич. – Адже вони вирізняються серед інших позитивною мотивацією до служби. Серед них є багато віруючих людей, і це добре, адже той хто вірить в бога ніколи не хильне чарки, не спробує наркотиків і буде ретельно виконувати поставлені перед ним завдання. От наприклад в моєму підрозділі вже два роки служить за контрактом матрос Станіслав Хмельовський. Він родом з Івано-Франківська. Якщо можна так сказати, то всі ці роки він є правофланговим підрозділу. Сумлінний, завжди підтягнутий та врівноважений, на нього можна покластись, він ніколи не підведе, а це серед морських піхотинців цінується найвище. Також хочу відзначити підготовку особових справ саме у Івано-Франківському військкоматі. Відчувається, що до організації призову та відбору кандидатів до служби тут ставляться зі всією відповідальністю».

До завершення призову залишились не так вже і багато часу. І хоча вже майже всі команди укомплектовані працівники військомату нагадують всім чоловікам призовного віку, що навіть якщо в них на руках немає повістки то відповідно до Українського законодавства вони повинні звернутись до найближчого військкомату і заявити про себе. Адже у іншому випадку їх дії будуть розцінені прокуратурою як ухиляння від служби, що тягне за собою кримінальну відповідальність. Пам'ятайте, що служіння Батьківщині - ваш конституційний обов'язок.

Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

 

Леся, 04.11.2011 11:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини