Скандал на Прикарпатті: дружина УБОЗівця розказала, що працівників змушують незаконним методом збирати гроші для київського керівництва

За відомостями джерела, міліція в одній з областей України промишляє рекетом

Гучний скандал назріває в українській міліції - на офіційному блозі глави МВС з'явилося звернення, підписане нібито дружиною івано-франківського УБОЗівця, яка назвала суми хабарів, які вимагаються силовиками з заможних порушників законів і рядових співробітників УБОЗу. Як свідчить лист, ці суми варіюються від 10 тис. до 35 тис. грн. Мовляв, найвищу плату, 35 тис. грн., вимагають «за дах» з тих, хто відкриває в області нелегальні казино. В Управлінні внутрішньої безпеки УМВС в Івано-Франківській області (такий підрозділ виявляє і карає перевертнів у погонах) говорять, що повідомлення «дружини УБОЗівця» їх дуже зацікавило і вони посилено шукають автора листа і перевіряють зазначену в ньому інформацію. «Управління уже знає про факт листа і проводить службову перевірку, вона ще не закінчилася», - підтвердила «Сегодня» прес-секретар Івано-Франківської облпрокуратури Людмила Гласова.

Просить прибрати «ДАХ»

У листі якась Марія Захарова просить главу МВС втрутитися в ситуацію, мовляв, у квітні для вищого керівництва відділам УБОЗу потрібно зібрати по 10 тисяч грн. «Ці гроші полковник Полковников (начальник УБОЗу) відвезе до Києва і передасть вищому керівництву. Через це мій чоловік і його колеги повинні свідомо порушувати закон і вимагати гроші у бізнесменів, підприємців. Мій чоловік не називає конкретних способів отримання таких грошей, але, за його словами, всі вони незаконні і за таке садять у в'язницю ». До цього автор листа додає, що проти тих, кого викрили в злочині, але вони відмовляються платити, порушують кримінальні справи. «Наприклад, на співбесіду було запрошено власник підпільної мережі гральних клубів, йому повідомили, що в місяць він повинен платити за « дах »35 тис. грн. Власник Богдан Д. узяв час на роздуми, за цей час один з його клубів накрили, після чого він погодився платити. Таких випадків маса. Викликають, наприклад, продавців айфонів 5 серії. Такий випадок був перед 8 березня. Продавцю сказали, мовляв, хочеш торгувати - давайте один айфон, а то у дружини скоро день народження. А прослухати телефон конкурента по бізнесу можна за $ 1-3 тис. ». Неофіційно франківські міліціонери нам розповіли, що їх шеф-УБОЗівець дійсно жорсткіше перевіряє підозрюваних у хабарництві чиновників і нелегальних бізнесменів. Правда, на питання про хабарі відповідають, що «все покаже перевірка».

НЕ ПЕРЕЖИВАЄ

 В Івано-Франківську ми розшукали голову обласного УБОЗу Григорія Полковникова. «Якби я навіть дуже захотів таке робити, то я б не встиг вникнути, тому що тут працюю близько двох місяців (до цього працював у іншій області. - Авт.), - Розповів нам Полковников. - Написати негатив про мене могли ті, кого вигнали за погані показники в роботі. Я намагаюся не переживати, адже у нас навіть немає співробітника на прізвище Захаров ».

Нагадаємо, кілька тижнів тому подібна скарга-анонімка надійшла на командира «Беркуту» із Сум, мовляв, змушує рядових скидатися йому по 150 грн на місяць, інакше - вижене. Після прокурорської перевірки його усунули від роботи, зараз справа вже в суді.

Сегодня

Леся, 10.04.2013 11:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини