Робота Коломийської міської ради заблокована

Голови фракцій «За зміни у Коломиї», «Батьківщина», «Удар» та «Свобода» в Коломийській міській раді втілюють свою заяву у життя. Вони ігнорують засідання постійних комісій та обіцяють зірвати наступну сесію.

Така ситуація склалася внаслідок того, що більшу частину депутатського корпусу не задовольняє робота секретаря Коломийської міської ради Ярослава Гошія, якого й секретарем не знати чи можна назвати. Адже ще в грудні 2012 року депутати проголосували за його зняття з посади. Врятував «секретаря» міський голова, наклавши вето на рішення сесії.

З того моменту продовжується протистояння між частиною депутатського корпусу та міським головою, який стверджує що з Гошієм йому працювати комфортно. Таким чином Ігор Слюзар блокує роботу міської ради.

На останньому засіданні сесії, голови вищезазначених фракцій виступили з попереджувальною заявою про свої наміри. Вони вимагали обрати на посаду секретаря людину, яка дійсно зможе конструктивно працювати з депутатами та організовувати належну роботу сесій міської ради.

Першу частину своїх погроз депутати вже здійснюють, від 2 квітня, жодна постійна комісія не зможе зібратись для обговорення та винесення питань, адже без частини депутатів, що входять у вищезазначені фракції, комісії не легітимні.

На разі стало відомо, що ведуться консультації та обговорення кандидатури на посаду секретаря міської ради.

Якщо депутати і міський голова дійдуть згоди, то вже на наступній сесії відбудуться вибори секретаря, в іншому ж випадку для проведення сесії може банально не вистачити депутатів. Постає логічне риторичне запитання…Невже міському голові наскільки важливий та необхідний Ярослав Гошій, що він готовий пожертвувати нормальною роботою депутатського корпусу та буде свідомо затягувати вирішення нагальних проблем міста, які без рішення сесії не можливо вирішити?

Ігор Ганущак, тижневик «Коломийські ВІСТИ»

Леся, 04.04.2013 16:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини