Вишиванюк вважає, що на Прикарпатті забагато пільговиків

В минулому році майже 409 тисяч жителів Івано-Франківської області скористалися своїм правом на отримання пільг та субсидій. На це із бюджету було виділено 201 млн. гривень.

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк вважає, що отримувачів пільг на Прикарпатті забагато.

«Мушу дати завдання подивитися, що це за армія пільговиків у нас», - сказав Михайло Вишиванюк.

Напевно, є сенс говорити про те, що соціальні ініціативи Януковича будуть згортатися, у бюджеті катастрофічно не вистачає коштів. Проте грошей немає для простих українців, а от на пільги народним депутатам та міністерським чиновникам вони знаходяться.

Зокрема, 17 мільйонів гривень на оздоровлення, 36 мільйонів на транспортне забезпечення, 12 мільйонів на безкоштовний проїзд і півмільярда на ремонт житлових будівель – в таку суму обійдеться нинішнього року державі добробут народних депутатів. Ще півсотні мільйонів піде на підтримку обранців попередніх скликань.

Від початку року до Верховної Ради надійшла 151 заява від колишніх депутатів із проханням виплатити допомогу по безробіттю, з них 109 – від депутатів останнього скликання, які претендують на 14 тисяч гривень щомісячно. Решта ж зможе отримати половину цієї суми, пише «Радіо Свобода».

Окрім того, майже всі народні депутати не гребують матеріальною допомогою, яка складає в середньому 35 тисяч гривень. Окремі депутати вимагають, щоб їм доплачували за знання іноземної мови, під іноземною вони розуміють російську.

Леся, 26.02.2013 09:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини