Олександр Сич звернувся до мінфіну з вимогою збільшення фінансового ресурсу для м. Івано-Франківська

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич надіслав на адресу Міністерства фінансів України депутатське звернення з вимогою розглянути питання про збільшення фінансового ресурсу для м. Івано-Франківська шляхом внесення відповідних змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік».

Як повідомив свободівець, необхідність збільшення обсягу фінансування із Державного бюджету обумовлена насамперед непропорційним розподілом дотації вирівнювання для міст обласного значення, а також необґрунтовано штучно завищеним розрахунковим обсягом доходів м. Івано-Франківська на 2013 рік.

Зокрема, за словами Олександра Сича, обсяг дотації вирівнювання із Державного бюджету для м. Івано-Франківська склав лише 67,4 млн. грн.

При цьому, такий мізерний обсяг дотації суттєво відрізняється від аналогічних для міст обласного значення зі схожими до міста Івано-Франківська кількісними показниками. До прикладу, дотація вирівнювання на 2013 рік для сусіднього м. Тернопіль становить 123,5 млн. грн., для м. Рівне – 108,1 млн. грн., для м. Чернівці – 148,6 млн. грн. Водночас, розрахунковий обсяг доходів зазначених міст складає 294,1 млн. грн., 328,0 млн. грн., 302,8 млн. грн. відповідно.

Характерно, як відзначає Олександр Сич, що розрахунковий обсяг доходу у 2013 році для м. Івано-Франківська становить 347,6 млн. грн.

«Необгрунтовано завищивши показник І кошику доходів по м. Івано-Франківську на 12%, уже сьогодні за оцінками експертів вибіркова політика уряду загрожує недовиконанню міського бюджету більш, аніж на 7%», – зауважив народний депутат України.

Таким чином, як повідомив свободівець, уже на початку року склалася об’єктивна необхідність у суттєвому збільшенні фінансового ресурсу для м. Івано-Франківська, що за протилежних обставин загрожує певній дестабілізації та низці кризових явищ наприкінці бюджетного року.

Леся, 14.02.2013 15:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини