Посольство Королівства Норвегії фінансуватиме проект «Наш дім – Манява». Мета – вирішити проблему із побутовими відходами

Протягом серпня, 2010 року по січень 2011 року Молодіжною громадсько-екологічної організацією «Наш дім – Манява» буде реалізовано проект «Впровадження організаційних заходів поводження із твердими побутовими відходами на території Манявської сільської ради», за фінансової підтримки Посольства Королівства Норвегії в Україні.

 

«Проблема сміття є актуальною не тільки для великих міст та великих населених пунктів, ця проблема стає досить актуальною для сільських населених пунктів. В малих населених пунктах не має місцевих комунальних служб, що можуть певним чином вирішувати проблему сміття, не має полігонів для твердих побутових відходів (обладнаних відповідно до санітарних норм та вимог), низька екологічна культура. В більшості сільських населених пунктів в Богородчанському районі відсутні місцеві комунальні збори, які можна використати на збір та вивіз сміття (на відмінну від міст та селищ), відсутні місцеві штрафи (дані штрафи можуть наклади адміністративні комісії виконавчих комітетів сільських рад, однак протягом 3 років, з нашої практики, за засмічення довкілля не було накладено жодного штрафу) тому не відчуваючи будь яких зобов’язань та відповідальності за забруднення довкілля, люди викидають сміття там де бажають. Органи місцевого самоврядування на цю проблему хоча і звертають увагу, однак у місцевої влади не достатнє фінансування на впровадження природоохоронних заходів поводженням із сміттям, без допомоги районної влади це зробити не можливо», — зазначив координатор проекту Микола Скиданюк.

 

Зазначимо, що у більшості туристичних селах, селищах та містах влада не зацікавлена у розвитку таких проектів.

 

Організатори від самого проекту очікують підвищення рівня свідомості населення та органів місцевої влади. Сподіваються, що після проекту проблема із забрудненням і сміттям уже не стоятиме так гостро.

Леся, 04.08.2010 12:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини