Бюджетних коштів достатньо, щоб забезпечити основні потреби дошкільних закладів — Верес

Згідно прийнятого міського бюджету, цього року освіта міста отримає понад 177 млн. грн. Як зауважив начальник управління освіти Михайло Верес, це не найбажаніша сума, проте достатня, щоб забезпечити основні витрати в сфері освіти.

Що стосується дошкільних навчальних закладів, то вони гарантовано будуть забезпечені заробітною платою для працівників, оплатою комунальних послуг, а також харчуванням, 50 % якого сьогодні сплачується власне з міського бюджету.

«Частково ми виділимо кошти на придбання товарів вартістю до однієї тисячі гривень, оскільки законом заборонено фінансування придбання товарів вартістю більше як на тисячу гривень. Частково ми виділимо кошти на здійснення поточного ремонту в садках», — розповідає Михайло Верес.

Великі надії начальник управління покладає й на бюджет розвитку, який наразі ще не затверджено. За його словами, є ще ряд дошкільних закладів, яким потрібно терміново замінити дах чи систему опалення.



«Цього року ми плануємо завершити ремонт шутрового даху в ДНЗ №28, на що потрібно витратити 180 тисяч гривень. Цей садок у нас першочерговий. Крім цього, у ДНЗ №11 необхідно завершити встановлення автономного опалення, яке ми розпочали минулого року й призупинили через недостатнє фінансування. Для завершення роботи по встановленню опалення в цьому закладі потрібно понад 200 тисяч гривень»
, — каже начальник управління освіти.

Сьогодні також на черзі на заміну газового опалення ДНЗ №5 та №6.

old_editor, 29.05.2010 23:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини