«Благодійність» у дитсадках. Батьками керує страх і зневіра — психолог

Нещодавно на зустрічі з «Малакавою» начальник управління освіти й науки в Івано-Франківську Михайло Верес сказав, що не може реагувати на чутки, доки не отримає офіційної скарги.

«Я не можу сказати, що те, що говорять про хабарі - це не правда. Проте жоден батько ще не прийшов до мене й не сказав про це навіть усно, не те що письмово. Якщо б нам надійшла подібна скарга від батьків, вияснення ситуації розпочалося б негайно й ця людина, не залежно від посади, була б звільнена», — запевнив Михайло Верес.

Проте, факт залишається, батьки продовжують скаржитися на хабарництво у дитсадках. Психологи стверджують, що батькам значно легше поскаржитися комусь на проблеми з ДНЗ, як писати офіційну скаргу на управління освіти й науки.

«Кожна мама чи батько в першу чергу бояться нашкодити своїй дитині. Отже, якщо вони стали жертвою вимагання хабара, то ніколи не наважаться звернутися до вищої установи. Як би не було складно, але факт залишається: садків не вистачає, а дитині кудись таки доведеться ходити», — каже психолог Наталя Мухітдінова.

Крім того, психолог наголошує, що сьогодні люди зневірені як у рівності суспільних прав батьків та завідувача ДНЗ, так і у ефективності скарг у вищі інстанції.

«Батькам важко повірити у дієвість управління освіти, адже вони досить часто чують, що саме через деяких працівників управління й можна за визначену суму потрапити до дошкільного навчального закладу. Тобто, саме управління виступає посередником. А навіть на чутки люди у нашому суспільстві реагують досить болісно», — пояснює Наталя Мухітдінова.

P.S.: Шановні батьки, якщо ви стали жертвою вимагання хабара у ДНЗ, але боїтеся офіційно про це повідомити, «Малакава» пропонує стати вашим супровідником в управління освіти й науки з подальшим відстеженням того, якого розвитку набула ваша скарга. Пишіть нам на електронку editor@malakava.com або телефонуйте за номером 55 94 44

old_editor, 28.05.2010 18:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини