Анушкевичус сьогодні звітувався перед депутатами і громадою міста. БЮТівці в цей час вийшли із сесійної зали

Міському голові Віктору Анушкевичусу не соромно дивитися в очі мешканцям Івано-Франківська.

Про це він сказав на сесії міської ради, звітуючись перед депутатами та громадою міста про підсумки своєї роботи за 2009 рік.

Правда, перед цим депутати із фракції БЮТ вирішили згадати старі-добрі часи й влаштували меру своєрідне шоу.

Депутат Володимир Стасюк, виступив із двома депутатськими запитами. Перший з них направлений до міського прокурора, щодо порушення кримінальної справи проти міського голови Віктора Анушкевичуса. Стосується вона незаконності укладання контрактів між мером та головними лікарями усіх міських лікарень.

«То є незаконно - така відповідь нам надійшла із Мін’юсту та Міністерства праці», - сказав Володимир Стасюк.

Другий депутатський запит носив форму ще більшого подразника, адже стосувався стану доріг у місті.

«Ми схвильовані бездіяльністю мера щодо ремонту міських доріг. Треба негайно вжити певних заходів», - йдеться у запиті.

Після цього фракція БЮТ вийшла із сесійної зали, напевне, на обід, а роздратований мер приступив до свого 15-хвилиного звіту.

«Незважаючи на кризу місто все ж розвивалося. У кожній галузі зроблено багато, і це помітно, - говорить Віктор Анушкевичус, - Жаль, що не вдалося повністю виконати бюджет-2009, але до цього спричинилася криза, і як наслідок - значний спад економіки. Також, через закриття грального бізнесу ми недорахувалися значної частки поступлення коштів до бюджету. Зараз підприємства оживають і якщо така динаміка збережеться, то можна очікувати, що ми зможемо виконати навіть той поганий бюджет-2010 повністю».

Міський голова зазначив, що багато зроблено і в комунальній сфері.

«Хто б і що не говорив, в комуналці працює багато професійних людей, які багато і зробили, - говорить міський голова, - Позитивним є і те, що ми не розпустили жодного народного колективу. Також маємо значні досягнення у спорті».

Далі Віктор Анушкевичус зачитав статистику нарад, сесій міської ради, прийомів громадян.

Наприкінці мер висловив подяку усім за пророблену роботу висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю, передусім із депутатами міської ради.

Потім на Віктора Анушкевичуса посипалась злива запитань, серед яких були й про його передвиборчі обіцянки.



«Людям в очі дивитися не соромно, бо я вмію визнавати свої помилки
, - каже він, - Так, пам’ятник Шевченку входив у мої передвиборчі обіцянки, і він незабаром буде споруджений. Зате не було в моїй програмі ані пам’ятника Степану Бандері, ані Центру патріотичного виховання, але вони є».

Закінчивши полеміку депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Зазначимо, що питання про створення комунальна підприємства «Міська аптека» відправили на доопрацювання до наступної сесії міської ради.

old_editor, 27.05.2010 23:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини