Україна, маючи надзвичайно великі запаси землі, може прогодувати всю Європу — Вишиванюк

21 червня у селі Матеївка Коломийського району Івано-Франківської області з ініціативи депутата від фракції «Батьківщина» Петра Книшука відбулася виїзна сесія обласної ради, на якій головними на розгляді стали аграрні питання  області.

«Ця сесія має актуальне значення особливо сьогодні, коли у всіх державах світу уряди ставлять продовольчу безпеку під номером один. Питання забезпечення продуктами харчування  постійно знаходиться на контролі ООН, яка провівши моніторинг продовольчого ринку, прогнозує що в 2015 році кожний п’ятий житель населення буде голодний», - повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк.

Прикарпаття  хоч і має багато землі, та не всі сільські господарства районів працюють належним чином над її обробленням, хоча мають одинакові умови для роботи, кажу губернатор і додає, що сьогодні держава виділила немалі кошти для підтримки сільського господарства Івано-Франківщини.

«Україна, маючи надзвичайно великі запаси землі, може прогодувати всю Європу, і цього року вже на державному рівні розвиток агропромислового комплексу як такого, розвиток виробництва сільськогосподарської продукції віднесено до розряду національної програми, яку затвердив президент і виділено 14 млрд. гривень для підтримки розвитку сільського господарства. Найперше питання, на яке ми можемо звернути увагу це: чому в одних районах області сільське господарство розвивається краще, ніж в інших, хоч закони одинакові для всіх?», - наголосив Михайло Вишиванюк.

Голова області залишився задоволений роботою сільських господарств у Снятинському, Городенківському, Коломийському, частині Тлумацького та Рогатинського районів, всі інші повинні працювати краще.

Леся, 22.06.2011 11:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини