Новому калійному заводу в Калуші дано зелене світло — Михайло Вишиванюк

20  червня, перебуваючи в Києві,  голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк  підписав Угоду з  офіційними представниками КНР на будівництво у м. Калуші заводу безхлорних калійних добрив з інвестиціями  майже півтора мільярда  доларів  США.

«Новому калійному заводу в Калуші дано зелене світло», - сказав голова ОДА по дорозі із Києва на Івано-Франківщину,  не приховуючи  задоволення.  Михайло Вишиванюк високо оцінив результати  візиту в Україну Голови КНР Ху Цзіньтао та  проведених  з ним перемовин  Главою української держави Віктором Януковичем, які, за  його словами, «мають високий коефіцієнт корисної дії».

Довідка

22 квітня поточного року Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк узяв участь у Першому спільному засіданні Міжурядової комісії зі співпраці між Україною і Китайською Народною Республікою, що відбулося під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва і віце-прем’єра Державної Ради КНР Чжан Децзяна. Тоді ж Михайло Вишиванюк підписав Рамкову угоду про спільне фінансування проекту з виробництва безхлорних калієвих добрив у місті Калуші з Китайською інженерною компанією Ухунь та Експортно-імпортним банком Китаю.

Крім цього, за словами голови ОДА, китайці одночасно пропонують вирішити проблему карстових провалів у Калуші за допомогою золи із Бурштинської ТЕС, а також переробити розсоли, якими заповнені кар’єри на території міста. Таким чином, вважає Михайло Вишиванюк, вдасться повністю вирішити екологічні проблеми Калуша.

Леся, 21.06.2011 13:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини