У Коломиї запрацювала музейна студія «Коло ідей»

Нині музеям стає все складніше конкурувати з всесвітньою мережею інтернет. Для того, аби привабити відвідувачів та зацікавити молодь, в просторих залах установ проводять різноманітні виставки та презентації, а от на базі Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття, що у Коломиї, вирішили створити музейну студію.

Студія «Коло ідей» не має вікових обмежень, брати участь в майстер-класах можуть як школярі, так і люди старшого віку, головне - бажання пізнати народну творчість наших прадідів, адже головна мета музейних працівників – це популяризація українських традицій та їх збереження.

На перше заняття до студії приїхали школярі з Нижнього Вербіжа та Раківчика. Діти з нетерпінням чекали на майстер-клас, адже не лише навчились робити ляльки, а й познайомилися з музейною експозицією та почули чимало нового.

Для того, щоб зробити ляльку-мотанку, потрібна мати бажання, шматок тканини та нитки. На все знадобиться декілька годин часу і ось уже готова забавка для дітей. До слова, вона виготовлена з натуральних матеріалів та повністю безпечна навіть для найменших.

Науковий працівник музею Наталя Грицак, що проводила майстер-клас з виготовлення мотанки, розповіла, що вже незабаром на базі музею студія запрацює наповну. Охочі матимуть змогу навчитись різноманітним технікам вишивання. Головне, що у новоствореній музейній студії сумувати не доведеться, адже попереду цікаві зустрічі та нові здобутки.

 

Олександра Щербакова, тижневик «Коломийські ВІСТИ»

Леся, 14.02.2013 09:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини