Меценатам не до культури - Дейнега

Сьогодні Івано-Франківському музею мистецтв немає від кого чекати допомоги, адже культура – це не та сфера, яка піарить меценатів.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив директор музею Михайло Дейнега.

«І наші банки, і наші меценати далекі від культури і мистецтва, їх тут не видно, вони там, де вони можуть пропіаритися, розказати скільки вони грошей вклали. А скільки б грошей ми не вкладали в культуру, вона не дає одразу віддачі. Це складний процес, який дає свої плоди десь через років 10», - заявив Михайло Дейнега.

Також, Михайло Дейнега стурбований тим, що сьогодні не тільки молоді люди,а й обласна влада не цікавиться музеєм.
 Зокрема, він розповів, що голова обласної ради Олександр Сич досі не знайшов часу, щоб завітати у музей.

«Коли Олександр Сич вступив на пост голови облради, діячі культури просили у нього коштів, а я попросив його просто завітати до музею. Проте, досі у мене немає інформації, що він як чиновник побував у музеї. До нас в основному приходить старше покоління і дуже мало студентів. Дивуєте, що найменше приходять студенти інституту мистецтв і це є парадокс нашого час»,- додав Михайло Дейнега.

Ще однією проблемою музею є мале приміщення та відсутність реставраційної команди. На разі, Музей мистецтв налічує у себе понад 15 тисяч творів, але на показати виставлено тільки 2%.
Леся, 16.05.2012 14:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини