Не відомо, чим керувався міський голова, намагаючись відсудити приміщення у музеїв — Ярослав Штиркало

З липня 2009 року розпочалася судова тяганина між міськвиконкомом та Івано-Франківським краєзнавчим музеєм, що розміщений в приміщенні Ратуші.

«Судовий позов подав міськвиконком про виселення двох музеїв з приміщення Ратуші. Спочатку це був Івано-Франківський обласний господарський суд, згодом Львівський апеляційний господарський суд та Вищий господарський суд України. Усі три рівні інстанцій судів відмовили міськвиконкому, посилаючись на Господарський процесуальний кодекс України та Закон України «Про музеї та музейну справу». Не знаю, чим керувався міський голова, намагаючись відсудити приміщення», — розповідає Ярослав Штиркало, директор музею.

Рішення про те, що приміщення Ратуші закріплено за краєзнавчим музеєм, було прийнято остаточно ще у 2005 році. Як пояснює Ярослав Штиркало, міськвиконком не запропонував музею альтернативне приміщення, тобто намагався виселити музейні фонди й працівників на вулицю.

Найближчим часом нових сутичок з місцевою владою музейні працівники не передбачають. Зараз чекають, доки розпочнеться новий розподіл між обласним, куди й належить музей, та міським комунальним майном, що знову може внести певні корективи.

old_editor, 16.03.2010 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини