У Франківську Томенко презентував компакт-диск «Слуханка для української малечі»

До Івано-Франківська зовсім не з робочим візитом прибув заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. Прибув, користуючись паузою в роботі Парламенту, щоб боротися із антиукраїнськістю шляхом поширення української творчості.

В Центрі патріотичного виховання Микола Томенко, за присутністю вчительської та виховательської еліти міста, представив компакт-диск «Слуханка для української малечі».

«Ідея дуже проста - я протягом останнього часу веду низку культурологічних просвітницьких проектів по популяризації народної української традиції, української культури. Для мене, ВУЗ, школа і дитячий садок є тим місцем, де я намагаюся допомогти вчителям української літератури та вихователям якимись методичними матеріалами. Проект «Слуханка для української малечі» - це проект для усіх дошкільних закладів України. 400 примірників я передам у всі дошкільні заклади Івано-Франківської області», — говорить Микола Томенко.

Фішкою цієї збірки із двох дисків є те, що усі казки, що містяться на диску, читають відомі українські актори, а до створення проекту доклала руку й голос сама Ніна Матвієнко. Також на дисках, окрім власне казок, є багато колядок, щедрівок, колискових пісень.

«Пісенні твори були записані 15 кращими колективами із різних регіонів країни на студії українського радіо», — каже Микола Томенко.

За його словами, Міністерство освіти, якісь методички та програми видає, але щось такого, що можна було б зорганізувати на якомусь серйозному рівні, приміром якусь освітницьку чи просвітницьку роботу, такого немає.

«Протягом пів року я хочу завершити цей проект і хочу, аби кожен дошкільний заклад мав нашу слуханку, - говорить Микола Томенко, - В сільському дошкільному закладі вихователь матиме матеріал, з яким можна працювати довгий період, тобто з ним вона може зорганізувати якийсь ранок, може навчити дітей обрядових пісень. Це той інструментарій виховної роботи, якої наразі нема».

old_editor, 15.03.2010 20:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини