Надіємось на відповідну реакцію щодо нашого звернення. Якщо ні - будемо реагувати інакше — Анушкевичус

Сьогоднішнє звернення міської ради, щодо мовного питання, є реакцією на дії та на висловлювання тих політиків, які на найвищому рівні піднімають це питання. Це є звичайною реакцією українських патріотів.

Так, після завершення позачергової сесії міської ради, прокоментував її підсумки міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

«Сьогодні в Росії говориться одне, а в Каневі зовсім інше. Зараз - це нормально, - каже Віктор Анушкевичус, - Декому дуже хочеться підняти питання стосовно другої державної мови. Ми про це чуємо із телебачення. Більше того - це робиться у той момент, коли російська мова у багатьох регіонах є домінуючою і органи державної влади нічого не роблять щодо захисту саме державної мови, української. Тому вважаємо, що не повинні стояти осторонь».

Віктор Анушкевичус висловив сподівання, що в разі, коли такі звернення приймуть інші міські ради та громадські організації, то принаймні буде своєрідне табу в цьому питанні.



«Якщо ситуації по мовному питанню загострюватиметься, і буде нівелюватися законодавство, то ми, безумовно, будемо реагувати. Стосовно методів, то є багато судових інстанцій, включно із Європейським судом з прав людини»
, - резюмував Віктор Анушкевичус

old_editor, 12.03.2010 18:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини