На Прикарпатті відкриють лабораторію ДНК. По два-три тижні змушені чекати результатів з Києва — Варцаба

До першого вересня у Івано-Франківську відкриють Музей історії органів внутрішніх справ.

У цьому журналістів запевнив начальник Івано-Франківського обласного УМВС, генерал-майор Василь Варцаба.

«Дивно, але в області такого музею немає, — каже Василь Варцаба, — Проте, він нам потрібен, адже там буде представлені експонати, що стосуються органів внутрішніх справ, які будуть цікаві як дітям, так і дорослим. Буде там і різноманітна зброя, й амуніція. Маємо проект, є приміщення і думаю, що першого вересня, ми його урочисто відкриємо».

Також в місті з’явиться пам’ятна стела міліціонерам, загиблим при виконанні службових обов’язків.

«Стояти вона буде при вході на Сахарова 15, — говорить генерал-майор, — Буде вона із чорного граніту, і символізуватиме хоробрість та відвагу працівника міліції».

Також із нововведень, в області нарешті відкриють лабораторію ДНК та міліцейський тир.

«Лабораторія нам конче потрібна, адже зараз ми по два-три тижні змушені чекати результатів аналізу, який проводиться лише у Києві. Це значно гальмує слідство, — каже Василь Варцаба, — Щодо тиру, то нам він теж необхідний для відточування стрілецької майстерності працівників. Його ми відкриємо до першого вересня теж».

За словами Василя Варцаби, в Коломиї, за підтримки голови ОДА Михайла Вишиванюка, буде створено роту громадського порядку.

«Ця рота, на мою думку, забезпечить громадський порядок в Коломиї, що там конче необхідно», — зазначив головний міліціонер Прикарпаття.

old_editor, 02.06.2010 17:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини