Крадіжки із церков залишаються до тепер нашим головним болем — Варцаба

Працівниками прикарпатської міліції затримано викрадача стародавніх Євангеліє із церков, який діяв на всій території Західної України.

Про це розповів на прес-конференції головний міліціонер області Василь Варцаба.

За словами генерал-майора, для розкриття цієї справи була створена спеціальна група, в яку увійшли найкращі слідчі.

«Крадіжки із церков залишаються до тепер нашим головним болем, — говорить начальник УМВС Івано-Франківської області, генерал-майор Василь Варцаба, — Ми довго займалися цією справою, було задіяно дуже багато працівників міліції. Були навіть випадки, коли до 50 чоловік робили засідки біля церков по всій області. Але складність полягала в тому, що злочинець ніде не проживав, ні з ким не спілкувався. Як виявилося пізніше, він жив у лісі і орієнтувався на місцевості по картах. Після затримання, у злочинця виявлено рукавиці, атласні карти, домкрат, металевий ключ, плоскогубці. Сам затриманий - 1971 року народження, уродженець Черкащини, прописаний на Луганщині, а проживав на Полтавщиніі».

Василь Варцаба каже, що злочинець викрадав виключно старовинні Євангеліє.

«Викрадене він відправляв до Полтави, а вже звідти до Харкова, де товар приймав один бізнесмен, власник антикварної крамнички, який і перепродував ці Євангеліє. Ціна однієї - 8-10 тисяч гривень. Нашим працівникам вдалося вилучити та повернути на Прикарпаття 12 вкрадених Євангеліє, які після закінчення слідства будуть повернуті до своїх церков», — сказав Василь Варцаба.

old_editor, 01.06.2010 15:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини