Михайло Дейнега: Площа Шептицького перетворилась на суцільну парковку

Директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега обурений тим, що влада роками не реагує на стан площі Шептицького, де знаходиться приміщення музею – Колегіальний костел Непорочного зачаття Діви Марії, датований 17 ст.

«Якщо влада не спроможна  закрити площу Шептицького для в’їзду авто, то нехай дасть нам дозвіл збирати кошти за паркування автомобілів. Ці гроші я скеровуватиму на розвиток культури і мистецтва, на реставрацію костелу», - говорить Михайло Дейнега.

За його словами, дирекція Музею мистецтв Прикарпаття вже 4 рази листом зверталась до мера міста з прохання вжити заходи, щоб закрити площу Шептицького для автомобілів. Втім, жодної відповіді від влади музей не отримав.

«Складається враження, що владі міста байдуже те, що робиться на найстарішій площі Івано-Франківська та хто на цьому «гріє руки». Навіть громадські слухання щодо стану історичної частини міста перетворились на формальність. Ані мера, ані представників архітектури там не було», - зауважив Михайло Дейнега.

Він допускає, що при ухваленні рішення на засіданні міськвиконкому про збір коштів за в’їзд у центральну частину Івано-Франківська, влада визначить лише площу Ринок, забувши про те, що площа Шептицького, яка притягує до себе найбільше туристів та віруючих, нині потопає від неприбраного снігу та хаотично припаркованих автомобілів. 

Леся, 05.03.2012 12:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини