В Івано-Франківську пройде «Ніч в музеї»

Цього року Івано-Франківськ доєднається до вже традиційного для європейських міст дійства – «Ніч у музеї». Такий захід розпочнеться 17 травня о 21:00 у Музеї мистецтв (Площа Шептицького).

За словами директора музею Михайла Дейнеги така ідея у колективу визрівала протягом п’яти років і тільки зараз її вдалося реалізувати.

«Така цікава ідея виникла у Німеччині,а згодом охопила всю Європу. В Україні такий захід проводять національні музеї з 2005 року. Ідеї проведення такої акції в Івано-Франківську формувалася десь п’ять років. Тепер настав час, коли працівниками музею є молодіжний колектив, який взяв на себе цей тягар. Ми хочемо таким чином показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь, активізувати роботу музею, як майданчика громадської активності»,- зазначив Михайло Дейнега.

У програмі проведення свята перед відвідувачами виступить начальник управління культури, заслужений працівник культури ОДА Володимир Федорак, консул Республіки Польща у Львові Андрій Дрозд, який розповість про роль Потоцьких в історії міста та директор музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега. Музичний супровід організують студенти Київської Національної консерваторії імені Петра Чайковського, які виконуватимуть «Місячну сонату».
Також, протягом свята художники разом з відвідувачами створять у  картину під назвою «Музика ночі», на якій кожен бажаючий зможе залишити свій мазок пензля.

Організатори очікують, що цього року на «Ніч у музеї» завітає близько 300 запрошених, вхід до музею буде безкоштовним, а саме дійство триватиме до 03.00 години.
Леся, 16.05.2012 12:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини