Путін теж хоче приїхати в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі

Президент Росії Валідімір Путін готовий приїхати в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі, якщо отримає таке запрошення. Про це Путін сказав в Кремлі на зустрічі з учасниками Архієрейського собору російської православної церкви (РПЦ).

«Представник Української православної церкви під час свого виступу запропонував Путіну взяти участь у святкуваннях 1025-ліття Хрещення Київської Русі в Україні (28 липня). Путін відповів, що якщо отримає таку пропозицію, то обов'язково приїде», - розповів він.

Як повідомив за підсумками Архієрейського собору митрополит Бориспільський Антоній, Київ визнав 1025-річчя Хрещення Русі Київ державним святом і вже створено оргкомітет з його підготовки, який очолив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Якщо Янукович запросить на святкування 1025-річчя Хрещення Русі Володимира Путіна, то, зрозуміло, що Папа Римський Бенедикт XVI до України не приїде», - відзначив в коментарях «Малакаві» депутат обласної ради Юрій Романюк.

За його словами, якщо Янукович та Азаров запросять таки Путіна на урочистості, то це буде означати, що вони і далі поділяють українців за національним та релігійним признаком.

«Якщо офіційне запрошення відбудеться, то це буде виключно політичне рішення. Янукович принизить українську націю запрошенням Путіна на урочистості і це після того, як Росія надіслала «Нвфтогазу» платіжку на сім мільярдів доларів. Такі принизливі дії Азарова і Януковича будуть свідчити про одне, що Українська держава не має своїх лідерів, а є  тимчасова окупантська адміністрація з рівнем «єнакієвомислія», - говорить Юрій Романюк.

Якщо Янукович запросить на святкування 1025-річчя Хрещення Русі Путіна, то це буде ляпас греко-католицькій і римо-католицькій церкві, каже Романюк.

Нагадаємо, що Бенедикт XVI може приїхати до України на святкування, якщо отримає офіційне запрошення від Януковича.

Леся, 07.02.2013 10:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини