Уряд Януковича здає Україну МВФ — Романюк

Уряд України готовий підняти тарифи на газ для деяких споживачів.

Про це в коментарі The Wall Street Journal у Брюсселі заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Він також дав зрозуміти, що в такий спосіб може бути усунута одна з головних перешкод на шляху підписання угоди із Міжнародним валютним фондом щодо нової позики.

За словами депутата обласної ради від «Батьківщини» Юрія Романюка, чинний режим Януковича просто вирішив принести весь український народ у жертву МВФ і все заради того, щоби з допомогою кредитних грошей ще хоча би рік протриматися при владі.

«Кожара чітко заявив про те, що уряд готовий підвищувати ціни на газ для населення, щоби відновити кредитну лінію МВФ. Сьогодні уряд, подолавши розруху «попєрєдніків», здає Україну МВФ. Кредит буде отриманий ціною зниження якості життя 46 мільйонів українців, які будуть змушені платити за газ більше», — відзначив в коментарях «Малакаві» Юрій Романюк.

За його словами, урядовці та чиновники навіть не уявляють скільки коштує газ для населення, та і його подорожчання їх не зачепить.

«Їх маєтки в Конча-Заспі та президентські резиденції опалюються за державний рахунок», — каже Юрій Романюк.

У цій справі саме дивне те, що Юлію Тимошенко посадили за грати тільки за те, що вона в період газової кризи 2008-2009 років, коли Україна 21 день не отримувала російського газу, а газопроводи вперше за 40 років працювали в аверсному режимі, зуміла підписати газові контракти, а теперішній уряд просто знущається над своїм народом і говорить про те, що українці повинні платити за газ більше, каже Романюк. Зрозуміло, що Росія не буде зменшувати ціну на газ, навіть не зважаючи на так звані Харківські угоди.

Можливо, колись і діючий режим візьме на себе відповідальність за таке підняття цін, яке вдарить по кожному українцю.

Леся, 01.02.2013 09:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини