В справі вбивства Гонгадзе крапку ще не поставлено — Юрій Романюк

Вчора Олексій Пукач визнав причетність Володимира Литвина і Леоніда Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Принаймні такий висновок можна зробити з його останніх слів у суді.

Після оголошення вироку, суддя Мельник запитав у Пукача, чи погоджується він з вироком, на що Пукач відповів: «Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин».

«Я все розповів під час слідства і підчас суду, але правду в цьому залі хотів знати один Федур», - сказав Пукач.

За словами депутата обласної ради від фракції «Батьківщина» Юрія Романюка, вчора було оголошено політично вмотивований вирок суду у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

«Судді отримали пряму вказівку з Банкової і вивели із під удару явних замовників вбивства в особі тодішнього Президента Леоніда Кучми та глави його адміністрації Володимира Литвина. Суд не надав можливості для того, аби доказова база щодо замовників вбивства була розглянута в суді. Суд переводив стрілки із замовників вбивства на безпосередніх виконавців замовлення, в тому числі на Кравченка, яки застрелився двома пострілами в скроню», — сказав в коментарях «Малакаві» Юрій Романюк.

Саме тому, відзначив він, крапку у справі вбивства Гонгадзе не поставлено, а лише три крапки.

«Зрозуміло, що при цьому режимові неупередженого, прозорого, правового судового процесу не відбудеться. Офіційно замовники названі не будуть. Кучму і Литвина можуть назвати замовниками при цій владі лише тоді, коли вони стануть для Януковича ворогами номер один. Тоді буде дана вказівка Пшонці негайно реанімувати справу, яка не має строку давності», — відзначив Юрій Романюк.

За його словами, Богом і судами покарані або ліквідовані всі виконавці вбивства, а от замовники, які були на Банковій і далі не покарані.

«Тепер, — каже Юрій Романюк — Рінат Кузьмін може займатися черговою судовою справою, звинуватити Тимошенко у замовленні вбивства Гонгадзе, оскільки в той час вона і її оточення контактували із Георгієм Гонгадзе».

 

 

Леся, 30.01.2013 11:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини