Бенедикт XVI може у липні відвідати Україну. Справа за запрошенням Президента

Святкування 1025-річчя Хрещення Русі, яке Україна відзначатиме 28 липня, може відвідати Папа Римський Бенедикт XVI.

«Папа Римський може приїхати в Україну на запрошення церкви або президента. За релігійною лінією Святий престол отримав запрошення. Воно розглядається. А якби Бенедикта XVI запросили в Україну ще й в якості глави держави Ватикан, то він навряд чи відмовив би», - повідомив керівник департаменту інформації Української греко-католицької церкви Ігор Яців.

Щоправда, поки офіційного запрошення Папі Римському не надходило.

Депутат обласної ради Юрій Романюк закликає всіх народних депутатів від опозиції, а також лідерів політичних партій та громадських організацій, щоб вони зробили письмове подання до Президента Віктора Януковича з проханням, аби він запросив на урочистості з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі Бенедикта XVI.

«Якщо би даний захід відвідав Бенедикт XVI, то його приїзд до України надав би цій події більшого значення. Це був би додатковий стимул для розвитку духовності і перемоги віри над сектантством. Послужило би стимулом для утвердження християнської віри і моралі. Окрім того, візит Бенедикта XVI, став би добрим початком порозуміння між українськими церквами та російською православною церковою Московського патріархату. Можливо, Бенедикт XVI поклав би початок припиненню штучної ворожнечі між ними», — каже Юрій Романюк.

Дійсно, моральності сьогодні в суспільстві не вистачає. Християнські традиції і заповіді Божі майже забуті. Звідси і такі жорстокі вбивства та інші злочини, які мало що не кожного дня відбуваються в Україні.

Саме тому, вважає Юрій Романюк треба зробити все можливе для того, аби Бенедикт XVI таки відвідав Україну. Хоча, за його словами, вірогідно, на Януковича тиснуть із Росії, і вимагають не запрошувати Бенедикта XVI, ініціатива йде від Кирила, який останнім часом полюбив відвідувати Україну.

«У свою чергу депутати обласної ради на черговому засіданні 1 березня, можуть прийняти звернення до Президента та Кабміну з проханням запросити на урочистості Бенедикта XVI», — відзначив Юрій Романюк.

Нагадаємо, востаннє Папа Римський приїжджав в Україну у 2001 році, коли главою Католицької церкви був Іван Павло II.

 

Леся, 06.02.2013 17:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини