Опозиція заблокувала роботу парламенту

Сьогодні три опозиційні партії заблокували початок роботи другої сесії. Основна вимога – забезпечити персональне голосування. Саме тому, народні депутати від опозиції вимагають запровадження в парламенті системи голосування «Рада-3».

«Сьогодні відбулося два раунди переговорів. Провладна більшість хоче перевірити сертифікацію системи «Рада-3»,  а протягом ближчих 30 днів наполягає, щоб Рада працювала у звичному режимі», — повідомив у коментарях «Малакаві» народний депутат від «Батьківщини» заступник голови фракції Дмитро Шлемко.

Проте, за його словами, у опозиції принципова позиція, кожен депутат має голосувати виключно сам за себе.

«Проте ми готові піти на компроміс і дозволити на деякий час, щоб голосування відбувалося тільки в один день, наприклад, в четвер, як хочуть у Партії регіонів. Правда, цією вимогу Партія регіонів розписується у своєму безсиллі, тобто вона не здатна зібрати кожного дня всіх свої народних депутатів у парламенті. Правда, щоб дозволити голосування лише в один день треба внести зміну до Регламенту роботи Верховної Ради, проголосувати зміни у першому і другому читанні, а потім їх має підписати Президент», — каже Дмитро Шлемко.

Леся, 05.02.2013 11:11



Вибір редакції

Найпопулярніші новини