Томенко: Якщо влада буде розглядати парламент як актив Януковича - необхідні позачергові вибори

Якщо влада буде розглядати парламент як партійно-господарський актив президента Віктора Януковича – необхідно провести позачергові вибори до Верховної Ради.

 Про це заявив один із лідерів «Батьківщини», народний депутат Микола Томенко після  засідання опозиції у стінах Верховної Ради.

 За його словами, якщо більшість не піде на виконання вимог опозиції, зокрема по персональному голосуванню, адекватному реагуванню на ситуацію з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценко, якщо нова Верховна Рада під час другої сесії буде так само діяти в режимі партійно-господарського режиму влади і намагатися з «енного» разу проголосувати за законопроекти та рішення, що передаються з адміністрації президента чи уряду, то це щоденно створюватиме ситуацію квазілегітимності парламенту.

 На думку Миколи Томенка, сьогодні є лише один вихід із ситуації – це ухвалення законопроекту про вибори на пропорційній основі за відкритими партійними списками та проведення позачергових виборів.

 За словами політика, такі позачергові вибори ідеально було б провести разом з достроковими президентськими виборами.

 «Якщо влада і надалі буде розглядати парламент як партійно-господарський актив Януковича – необхідні позачергові вибори», – підсумував Микола Томенко.

Леся, 01.02.2013 09:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини