Депутати від опозиції вимагають відставки спікера, Генпрокурора та персонального голосування — Гладій

Сьогодні в Києві відбулися збори трьох опозиційних фракцій «Батьківщини», УДАРУ, «Свободи» та окремих позафракційних депутатів.

Про це в коментарях «Малакаві» повідомив народний депутат від «Батьківщини» Василь Гладій.

За його словами, збори відбулися із запізненням, оскільки народні депутати вночі отримували смс-повідомлення, в яких говорилося про те, що збори переносяться. Також в смс було прохання не телефонувати іншим депутатам, оскільки телефони опозиційних депутатів прослуховуються.

«Найцікавіше, що повідомлення приходили із номерів наших депутатів, але депутати про це нічого не знали. Це порушення прав людини», — говорить Василь Гладій.

Проте незважаючи на перешкоди, засідання опозиційних депутатів таки відбулося.

«Ми постановили, що будемо вимагати, щоб депутати голосували самостійно. Ми вимагаємо, щоби система Рада-3 була ввімкнена», — відзначив Василь Гладій.

За його словами, якщо 5 лютого на черговому засіданні ВР система Рада-3 не буде працювати, депутати від опозиції будуть блокувати роботу парламенту.

«Ми лише вимагаємо дотримуватися Конституції, адже Конституція чітко говорить про те, що кожен народний депутат має голосувати персонально», — говорить Василь Гладій.

Окрім того, опозиція домовилась про те, що буде вимагати лікування Юлії Тимошенко за кордоном, оскільки стан її здоров’я дуже поганий, і належне лікування вона може отримати лише за межами України.

«Також ми вимагатимемо створення тимчасової депутатської слідчої комісії, яка має розслідувати всі дії стосовно Тимошенко і інших політичних в’язнів. Ми вимагатимемо звільнення спікера Володимира Рибака, який порушив Конституцію і вперше за всі роки існування Верховної Ради не скликав позачергову сесію на вимогу опозиції, маючи 150 підписів. Окрім того, опозиція вирішила оголосити недовіру Генпрокурору», — каже Василь Гладій.

За ці питання підписалися 158 народних депутатів, які були присутні на зборах. Питання по відставці Рибака та Генпрокурора мають бути внесені до порядку денного наступної сесії.

Також, каже Василь Гладій, на засіданні було прийнято спільну заяву опозиційних сил із приводу  економічної ситуації в Україні, із приводу політичних репресій та втягуванню України у Митний союз.

 

 

Леся, 31.01.2013 17:14



Вибір редакції

Найпопулярніші новини