ЄРЦ звітує про ремонти, які робили на умовах про співфінансування із мешканцями

Загальна вартість робіт становить понад 6200 тис. грн. Дольова участь мешканців складає біля 2000 тис. грн., які сплачуються рівними частками упродовж терміну від кількох місяців до року, одночасно з поточними платежами за утримання будинку.

Станом на 5 грудня завершені або перебувають на завершальній стадії 152 об’єкти. Зокрема, цьогоріч на умовах співфінансування відремонтовано 28 дахів, в тому числі, 55 під’їздів, у 42 будинках були реконструйовані підвальні розгалуження інженерних мереж та стояки трубопроводів, шість будинків утеплено. Крім того, в десяти будинках проведено реконструкцію електричних мереж.

«Обсяги робіт були би ще більшими, якби казначейство профінансувало всі бюджетні призначення, – коментує виконуючий обов’язки директора ЄРЦ Микола Вітенко. – Щотижня ми отримуємо нові звернення мешканців, де чітко зазначається готовність до співфінансування робіт. Однак, з огляду на неоднозначні перспективи виконання бюджету, ми вирішили не розпочинати нових ремонтів без гарантованого поступлення коштів на розрахунковий рахунок підприємства».

Бюджетне фінансування робіт проведене через внески до статутного фонду КП «Єдиний розрахунковий центр». Оцінка кошторисів виконувалась ДП «Укрдержбудекспертиза». Всі роботи приймаються за участі мешканців, з відповідним технічним наглядом. Фотозвіти про виконане публікуються на сайті domivka.if.ua.

Крім того, виключно власним коштом ЄРЦ продовжується встановлення енергозберігаючих світильників у під’їздах багатоповерхових будинків, виконано значний перелік робіт із ремонту теплових вводів на будинки.

«В наших планах також було встановлення двох ліфтів, в будинках №202 по вул. Вовчинецькій та 44а по вул. Хоткевича. На жаль, скоріше за все ці плани реалізовуватимуться вже наступного року», –  шкодує пан Вітенко.

На сьогодні для обговорення вже доступний план-графік поточних та капітальних ремонтів на 2013 рік. Ознайомитись з ним  можна на сайті domivka.if.ua.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 10.12.2012 12:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини