Микола Томенко: Владний бюджет на 2013 рік – бюджет з голосу, бюджет для «своїх», бюджет ручного режиму

У четвер, виступаючи з трибуни парламенту під час розгляду проекту бюджету на 2013 рік, заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що не пам’ятає такого, щоб парламент приймав бюджет на слух.
 
Він зазначив, що під час свого виступу голова Бюджетного комітету навів десятки нових цифр, однак документу, в якому вони зафіксовані, ніхто з народних депутатів не бачив.
 
«Ми маємо сьогодні бюджет зі слуху, бюджет для «своїх» людей і бюджет, який буде розподілятися в ручному режимі», - наголосив Віце-спікер.
 
Говорячи про те, чому бюджет на 2013 рік можна назвати бюджетом для «своїх», Микола Томенко зауважив, що, коли депутати VI скликання, які не стануть депутатами 7 скликання, заявили, що не будуть голосувати за цей бюджет, то «кожному депутату виділили по рядочку на їх потреби і таким чином нашкребли 226 голосів».
 
«Ну напевно для українського народу треба бюджет приймати, а не для «своїх» людей і «своїх» регіонів. Бо сьогодні вже так докерувалися, що нема грошей на зарплати вчителям, медикам, працівникам науки», - наголосив політик.
 
«І звичайно цей бюджет у ручному режимі. Бо якщо подивитися на видатки на міністерства, то ніхто не знає на що підуть ці гроші. А це означає: займайте чергу і просіть, щоб заплатили пенсії і зарплати», - сказав Микола Томенко.
 
«Тобто просіть те, що уряд зобов’язаний виконувати за Конституцією та чинним законодавством», - додав він.
Леся, 06.12.2012 14:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини