В четвер відставлений уряд пропонує депутатам прийняти бюджет із дефіцитомпонад 50 мільярдів гривень

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок вирішила розглянути прийняття в цілому проекту державного бюджету на 2013 рік у четвер.

Як зазначив коментарях «Малакаві» Дмитро Шлемко, народний депутат фракція «Батьківщина», відповідно до закону бюджет подається діючим урядом, якщо уряду немає, або уряд подав у відставку, то новий бюджет повинен подавати новосформований уряд.

«Бюджет подав відставлений уряд, і він не мав права формувати бюджет для ВР», - говорить Дмитро Шлемко.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляв, що уряд подав проект держбюджету до того, як був підписаний указ про його відставку.

 «В мене є докази про те, що бюджет зареєстрований у ВР під № 11000 3грудня 2012 року, тобто тоді коли уряд був відставлений президентом». – зазначив народний депутат.

Причиною такої спішки прийняття бюджету, політик вважає «нечесність» бюджету, оскільки новий парламент, скоріш за все, за такий бюджет не проголосував би.

«Сьогодні є можливість «тушкам» заплатити останній раз. «Тушки», які дадуть необхідні 235 чи 237 голосів отримають свої «вихідні пособія»,  тому що абсолютна більшість із них уже не попадають в новий парламент і зрозуміло, що на за гроші ПР отримає голоси», - говорить Дмитро Шлемко.

Леся, 05.12.2012 11:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини