Азаров перевищив повноваження і повинен відповісти за Кримінальним кодексом, - Андрій Павловський

У фракції "БЮТ-Батьківщина" вважають, що в.о. прем’єра Микола Азаров має бути покараний за перевищення службових повноважень та нанесення збитків державі через незаконне подання до парламенту державного бюджету на 2013 рік.
 
Про це заявив народний депутат Андрій Павловський.
 
За його словами, держбюджет на 2013 рік мав бути підготовлений новим урядом і внесений на розгляд нового парламенту.
 
"Те, що зараз внесено проект держбюджету - це порушення Бюджетного кодексу і Регламенту, оскільки уряд, який знаходиться у відставці, не має права вносити бюджет", - заявив Павловський.
 
За його словами, бюджет був внесений вчора ввечері о 19:45, коли уряд вже добу був у відставці.
 
За словами Павловського, своїми діями Азаров порушив низку законів, зокрема, перевищив службові повноваження і завдав збитків державі на суму Держбюджету - понад 400 млрд. грн., за що має бути покараний відповідно до 365 статті Кримінального кодексу України.
 
Андрій Павловський зауважив, що бюджет-2013 порахований і складений на фіктивних показниках: при обрахунках закладено курс гривні до долара США 8,5:1, "і це паралельно із заявами уряду про те, що на кінець наступного року курс буде 12 грн. за $1".
 
"Вже з цього одного видно, що всі розрахунки є неправильними", - наголосив народний депутат.
 
Крім того, за словами Павловського, занижено рівень інфляції: за даними МВФ інфляція в Україні наступного року складе біля 10%, але уряд заклав вдвічі менше, і з цього відповідно розраховуються всі інші показники бюджету.
 
Андрій Павловський також зазначив, що основні соціальні показники - мінімальна зарплата, пенсія, прожитковий мінімум, допомога малозабезпеченим - протягом року не будуть збільшуватися, незважаючи на інфляцію та зменшення реальних доходів населення.
 
При цьому народний депутат нагадав, що за часів уряду Юлії Тимошенко соціальні стандарти постійно збільшувалися.
 
Андрій Павловський також звернув увагу на те, що у прикінцевих положеннях бюджету уряд зазначив, що призупиняється дія законів про соціальний захист тринадцяти категорій соціально незахищених верств населення, зокрема, чорнобильців, афганців, дітей війни, жертв нацистських переслідувань, лікарів, вчителів та інших.
Леся, 05.12.2012 09:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини