Остап Семерак: Політв’язні повинні бути звільнені до Нового року

Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші політичні в’язні терміново повинні бути звільнені. Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат України (БЮТ – Батьківщина) Остап Семерак.

«Коли ми говоримо про те, що парламентські вибори були сфальсифіковані, ми першим називаємо той фактор, що в них не брали участі лідери опозиції. Якщо це не зміниться, то можна говорити, що й наступні президентські вибори будуть сфальсифіковані, оскільки не все українське суспільство буде мати можливість голосувати за тих людей, за яких би хотіло», – зазначив політик.

«Хотілось би, щоб Юлія Тимошенко святкувала разом з нами і зі своєю сім’єю не тільки наступний день народження, але й Новий 2013 рік. Я вважаю, що і вона, і Луценко повинні бути терміново звільнені. На це є всі підстави», – наголосив парламентар.

«Суспільство обрало своїх нових представників. Якщо подивитися на персональний склад опозиційних фракції, то це понад 50% нових людей. Я думаю, що ми повинні очікувати від нової Ради, від нової опозиції нової якості. Є всі інструменти, щоб змінити якість роботи. Я дуже сподіваюся, що нові опозиційні фракції зроблять усе, аби щодо Тимошенко, Луценка й інших людей, які незаконно покарані, була відновлена справедливість», – зауважив Остап Семерак.

«Через два тижні почне працювати нова Верховна Рада, і я думаю, що Янукович із Партією регіонів отримають якісь сюрпризи. Принаймні мені дуже б цього хотілося. Мені видається, що українське суспільство очікує цього від тих трьох політичних партій, які отримали понад 50% підтримки. Тому треба очікувати на цікаві яскраві події», – відзначив депутат.

За його словами, «до першого січня є ще більше місяця, і в нас є всі шанси, щоб рішення про звільнення політичних в’язнів було прийняте».

«Звичайно, це повинно бути не юридичне рішення, а політичне. Бо Тимошенко була посаджена в тюрму не за рішенням суду, а за політичним рішенням. Тому мені, чесно кажучи, байдуже, як Янукович буде звільняти Тимошенко. Мені байдуже, чи будуть апеляційні суди, чи касаційні, чи це буде районний суд у Цюрупинському районі Херсонської області – це неважливо. Важливо, щоб першого січня політичні в’язні були вільні. А далі розберемося», – підкреслив Остап Семерак.

Леся, 30.11.2012 09:15



Вибір редакції

Найпопулярніші новини