Микола Томенко: Президентські вибори без Тимошенко – це відсутність президентських виборів в Україні

Віце-спікер парламенту, один з лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що президентські вибори без Юлії Тимошенко – це відсутність президентських виборів в Україні.

Про це політик сказав сьогодні під час розмови з італійськими журналістами у Римі.

Як відомо, в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом «Свободу для Юлії Тимошенко» на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України. Відповідне рішення одноголосно прийняла мерія міста Рим, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні. У церемонії взяли участь Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, Голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков та народний депутат від партії «Батьківщина» Андрій Шевченко.

Під час виступу Микола Томенко подякував меру Риму Джанні Аліманно, який особисто взяв участь у церемонії, та італійцям за підтримку і висловив сподівання, що «їх послідовна та жорстка позиція у цьому питанні буде сприяти звільненню Юлії Тимошенко».

Коментуючи політичну ситуацію в Україні та говорячи про долю Юлії Тимошенко в інтерв’ю італійським журналістам, Микола Томенко зазначив, що «звичайно, якщо ми матимемо європейську підтримку, як маємо тепер підтримку міської влада Риму, та отримаємо відповідне рішення Європейського суду з прав людини, то це буде передумовою того, щоб Юлія Тимошенко якнайшвидше була звільнена».

Натомість, говорячи про перспективи роботи нового парламенту, віце-спікер Микола Томенко наголосив, що за партійними списками суспільство висловило підтримку опозиції, а влада втратила значну частку довіри.

«Фактично, аби парламент формувався на партійній основі, то опозиція мала б перевагу у більш як 30 народних депутатів, але за рахунок антивиборів за мажоритарними округами, де були застосовані фальсифікації і підкуп, можливо, у парламенті буде створена «податкова», «міліцейська», чи «прокурорська» більшість, і мажоритарників «заженуть» у Партію регіонів», - сказав він.

Політик також наголосив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: «якщо не буде персонального голосування, якщо не буде можливості контролювати діяльність влади через парламент, ми будемо домагатися дострокових парламентських і президентських виборів, в яких, сподіваємося, візьме участь і Юлія Тимошенко».

«Бо президентські вибори без найпопулярнішого опозиційного політика – це апріорі відсутність президентських виборів.
Леся, 27.11.2012 09:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини