Об’єднана опозиція вшанувала пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-33 років

У суботу, 24 листопада, голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина», члени Ради і представники Об’єднаної опозиції разом із тисячами українців вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років біля Меморіального знаку «Свічка памяті» в парку Слави в Києві.

Біля Меморіалу відбувся чин панахиди за жертвами Голодомору 1932-33 років. Його очолили предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет і секретар Синоду єпископів Української Греко-католицької церкви єпископ Богдан Дзюрах.

Учасники церемонії пам’яті поклали символічні горщики з зерном та свічками до Незгасимої свічки пам’яті, вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання.

«Сьогодні українці вшановують пам’ять про одну з найтрагічніших сторінок української історії, - сказав по завершенні церемонії в інтерв’ю журналістам голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк. - Ця сторінка вся чорна, тому що українську націю, український народ просто хотіли знищити. Але те, що нація вистояла, ми це пережили і сьогодні десятки мільйонів українців вшановують мільйони тих, кого заморили голодом, - означає, що ми живемо, вміємо боротися і в нас є майбутнє. За це майбутнє треба всім боротися».

За його словами, те, що сьогодні тисячі українців прийшли вшанувати пам’ять жертв Голодомору і по цілій Україні йде акція «Запали свічку», означає, «що в нас як у нації велике українське серце».

Арсеній Яценюк подякував усім, «хто в своїх серцях тримає шану до українців, які були знищені». «Це один із символів, коли країна єднається», - додав він.
Леся, 26.11.2012 09:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини