ЗАЯВА ОБ’ЄДНАНОЇ ОПОЗИЦІЇ ВО «БАТЬКІВЩИНА»

Сьогодні Київський апеляційний суд відхилив апеляцію Юрія Луценка  на сфальшовану владою справу та залишив його за гратами. У черговий раз режим Януковича засвідчив, що піде на будь-які кроки, у тому числі абсолютні незаконні, аби Юрій Луценко та Юлія Тимошенко надалі перебували за гратами.

Символічно, що це судове рішення було ухвалене у день восьмої річниці Помаранчевої революції. Рік тому це свято – День Свободи  Янукович скасував своїм указом. Проте цей режим не розуміє, що таким чином він лише продемонстрував свій панічний страх перед мільйонами вільних українців. У цей день, попри замовні рішення суду, тиск, знущання та репресії, разом з українськими громадянами Юрій Луценко та Юлія Тимошенко продовжують спільну боротьбу за справедливість і демократію в Україні.  

Неправосудне рішення Київського апеляційного суду не здатне зупинити незворотного – чергового визнання Європейським судом з прав людини незаконності переслідування Юрія Луценка, сфабрикованості та політичного характеру всіх порушених проти нього справ. Аналогічного висновку незалежний та непідконтрольний Януковичу Європейський суд з прав людини дійде і по справах Юлії Тимошенко.

Ми створимо у новій Верховній Раді спеціальну слідчу комісію, яка здійснить люстрацію суддів, що виносили незаконні вироки. В першу чергу це стосуватиметься тих суддів, чиї рішення були визнані неправомірними Європейським судом з прав людини. Злочини, які здійснюються людьми у мантіях проти прав і свобод людини в Україні не залишаться безкарними.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» висловлює солідарність із Юрієм Луценком. Ми доб’ємося припинення політичних репресій, звільнення політичних в’язнів, покарання замовників та організаторів ганебних замовних судових процесів.

Україна буде вільною!

Леся, 22.11.2012 17:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини