ЄРЦ не має податкових боргів

Повідомлення про наявність податкових боргів КП «Єдиний розрахунковий центр» не відповідають дійсності.

«Комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» за неповний рік своєї роботи примудрився накопичити 0,5 мільйона гривень податкового боргу. Відповідну інформацію озвучив днями, під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА керівник ДПА в Івано-Франківській області Віктор Рахміль».

Така інформація з’явилася сьогодні на кількох івано-франківських сайтах. Керівництво підприємства заявляє, що КП «Єдиний розрахунковий центр» не мало і не має власних невиконаних податкових зобов’язань.

Більше того, підприємство – одна з небагатьох муніципальних структур, що сплачує не лише податок на додану вартість, але і податок на прибуток.

Зокрема, за період з 01.01.2012  по 01.10.2012 року:

·         по податку на прибуток нараховано та сплачено 53 862,00 грн., заборгованість відсутня;

·         по податку на додану вартість нараховано до сплати та фактично сплачено 356 963,00 грн., заборгованість відсутня;

·         по податку на доходи фізичних осіб нараховано на виплачені доходи та сплачено до бюджету 236 007,98 грн., заборгованість відсутня;

  • по туристичному збору нараховано та сплачено 1159,40 грн., заборгованість відсутня.

«Ймовірно, мова йде про викуп податковою службою боргів інших комунальних підприємств. Принаймні в п’ятницю, 15 листопада ЄРЦ було офіційно повідомлено про переведення поточних зобов’язань підприємства перед КП «Аварійна служба ЄРЦ» на органи податкової служби, – припускає начальник відділу економіки і фінансів ЄРЦ Наталія Ярощук.

Можливо, існують також інші подібні переведення боргів, про які нас ще не встигли повідомити. Для нас це, у свою чергу, матиме наслідком переведення всіх розрахунків з цими підприємствами на користь податкової інспекції. У будь-якому випадку, нові для нас зобов’язання будуть виконані», – доповнює Наталія Іванівна.

Прес-служба КП «ЄРЦ»

Леся, 20.11.2012 09:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини