Івано-Франківськ: екс-кандидат у народні депутати зізнався, що розбив вікно офісу Партії регіонів через “мовний” закон

8 листопада в Івано-Франківському міському суді відбулося судове засідання у кримінальній справі проти депутата обласної ради, екс-кандидата у народні депутати Петра Шкутяка. Нагадаємо, обласна прокуратура звинуватила Петра Шкутяка у хуліганстві “з мотивів явної неповаги до суспільства” за розбите вікно та вивіску обласного осередку Партії регіонів. Проти депутата порушили кримінальну справу за ч.1. ст 296 КК України, завдані збитки оцінили у 10 тисяч гривень.

На попередніх слуханнях Петро Шкутяк відкидав звинувачення у неповазі до суспільства та пропонував розглянути версію, що вікно “регіоналам” розбив метеорит, бо у кримінальній справі зазначено, що вікно було розбите “з допомогою уламка сірого кольору, схожого на бетон”. У коментарях ОПОРІ Шкутяк свою вину не визнавав і підкреслював, що платити штраф не збирається.

Судове засідання 8 листопада не відбулося з огляду на те, що жоден свідок у справі, а також представники потерпілих не з'явилися. Суд переніс розгляд справи на 21 листопада. Однак, Петро Шкутяк визнав свою вину поза стінами суду. 15 листопада у газеті “Галицький кореспондент” з'явилося інтерв'ю Петра Шкутяка, у якому він зізнався, що таки розбив вікно та вивіску Партії регіонів. Нагадаємо, це сталося 3 липня після прийняття Верховною Радою скандального “мовного закону”.

“Кидати каміння — не найкращий вияв протесту, хоча можливий, якщо інших не лишається. Я вважаю, що захищаити себе, свою вітчизну, країну — це природне право. А цим законом, який обмежує українську мову і розширює права російської, вводячи її фактично як другу офіційну у більшості регіонів держави, у нас практично забирають нашу державу, Українську державу. Це був для мене переломний момент. І людей, які це зробили, я вважаю ворогами. Ворогами, з якими треба боротися”, - прокоментував Петро Шкутяк в інтепрв'ю.

Леся, 19.11.2012 11:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини