Івано-Франківськ: Колишній працівник Анатолія Гриценка звинувачує шефа у вимаганні хабара

В Івано-Франківську черговий виборчий скандал. Самовисуванець по округу №86 В'ячеслав Кредісов заявив на прес-конференції 23 жовтня, що голова обласної організації партії «Громадянська позиція»,  кандидат по списку Об'єднаної опозиції Микола Ладовський вимагав у нього хабаря.

Микола Ладвоський, натомість, запевняє, що його використали: «Це політична підстава Насалика-Кредісова. Так сталося, що «Українська партія» об'єдналася з Громадянською позицією. Під час виборчого процесу голові «Української партії» Ігорю Насалику не дали право балотуватися від опозиції. Щоб скопроментувати «Громадянську позицію» за те, що вона не погодилась висунути Насалика як єдиного кандидата від Об'єднаної опозиції, вони це все й придумали».

Микола Ладовський розповів ОПОРІ, що вже надав правоохоронним органам таУБОЗу в Івано-Франківській області інформацію про те, як В'ячеслав Кредісов та Микола Семенюк, екс-голова «Української партії» здійснили проти нього провокацію.

Нагадаємо, В'ячеслав Кредісов розповів на прес-конференції 23 жовтня, що під час своєї роботи заступником Анатолія Гриценка на посту Міністра оборони України, він, як підприємець, особисто забезпечував життя та політичну діяльність Гриценка щомісячною сумою в розмірі 25 тисяч доларів. Коли Кредісов  відмовився платити, проти нього почали розповсюджувати інформацію наклепницького змісту. Пізніше, коли Кредісов розпочав вести передвиборчу кампанію, до нього почали надходити пропозиції від різних людей, зокрема, й від Миколи Ладовського, з обіцянками допомогти відновити його добре ім'я та репутацію та посприяти у тому, щоб наклепи припинилися. За це у кандидата, за його словами, просили 300 тисяч доларів. Вперше така пропозиція надійшла у березні цього року.

Ці гроші мали гаранутвати й те, що на Прикарпаття не привезуть Анатолія Гриценка, який, як відомо, відерто висловюється проти кандидатури Кредісова на пост депутата Верховної Ради. «Мені сказали, що за гроші докладуть усіх зусиль, щоб він не їздив по моєму округу і не казав щось щодо мене», – зауважив Кредісов.

Від такої пропозиції він начебто відмовився. «Через деякий час інші люди, і депутати облради і кандидати-опоненти з мого округу почали підходити і казати: Ти якщо не вирішиш питання з Ладовським і «Громадянською позицією», для тебе це буде дуже велика проблема». Йому пригрозили, що будуть розповсюджувати проти нього негативну інформацію.  «Чим мене брали – що буде 23 бігборда з моїми фотокартками, що я начебто з Азаровим Януковичем, Табачніком – розуміючи, що на території Івано-Франківщигни не дуже позитивно ставляться до партії регіонів. Було сказано що буде спецільна газета 100 тисяч тираж з тими ж фотокартками. Це все бруд і фотомонтаж» – запевнив Кредісов. На цей час суму хабаря суттєво зменшилась. Останній раз у нього вимагали вже 15 тисяч доларів.

Порадившись з юристами, Кредісов вирішив записати розмову на відео. Остання розмова з Ладовським відбулась 23 жовтня в офісі Громадянської позиції. Відео – саме з неї. Кредісов каже, що показав Ладовському 15 тисч доларів, але гроші йому не віддав. Диск разом з заявою кандидат відніс в УБОЗ в Івано-Франківській області.

Микола Ладовський, який був присутній на цій прес-конференції показав одне з фото якими шантажували Кредфсова – на ньому Кредісов між братами Табачниками. Це фото з книги самого В'ячеслава Кредісова, яку він колись подарував обласному лідеру «Української партії» Миколі Семенюку. Кредісов змінив думку і сказав,  що це таки не фотомонтаж – 20 років тому він справді просив у Табачника, який працював у Адмінстрації Президента, захисту для свого бізнесу. Тоді й була зроблена знимка.

Микола Ладовський заявив, що ні він особисто, ні партія «Громадянська позиція» не має стосунку до вимагання. Натомість запевнив, що Кредісова шантажує керівник Івано-Франківської обласної організації «Української партії», від якої і був висунутий Кредісов, депутат обласної ради Микола Семенюк.

«Шантажувала «Українська партія». Вони вирішили, що Кредісов не той кандидат, який гідний балотуватися в цьому окрузі. Хотіли поставити реальне фото з книги на біг-борди, а я сказав що це робити не потрібно. Тоді Семенюк запросив певну суму грошей за те, щоб це фото не потрапило на бігборди. Я сказав за це В'ячеславу Кредісову не платити, нехай це розмістять на бордах. Я сказав їм, що Кредісов не буде давати грошей, розміщуйте на бордах. Більше ніякої розмови стосовно цього не було»

Ладовський стверджує, що він  грошей не вимагав, а мав на меті урегулювати конфлікт, зокрема, радив Кредісову не піддаватись на провокації. «Я не був посередником, я доніс інформацію, яку йому передали. Я не збирався в нього брати ніякі гроші. Гроші затребували представники «Української партії», зокрема Микола Семенюк».

 

Леся, 26.10.2012 10:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини