Голови РДА мають перевірити чи подешевшали ліки в аптеках

Михайло Вишиванюк, голова Івано-Франківської ОДА доручив керівникам районів області перевірити, наскільки в області виконується Меморандум, підписаний між виробниками і постачальниками медикаментів, про зниження цін на ліки.

Як зазначив губернатор Прикарпаття, з 9 жовтня ціни на ліки в аптеках мали стати на 20% нижчими.

Нагадаємо, 6 червня цього року Прем'єр-міністр Микола Азаров підписав Меморандум порозуміння між Кабінетом Міністрів та суб'єктами господарювання, що здійснюють виробництво лікарських засобів

Меморандум передбачає, що фармацевтичні компанії беруть на себе зобов'язання гарантувати малозабезпеченим і соціально незахищеним громадянам однаковий доступ до високоякісних препаратів вітчизняного виробництва за економічно обгрунтованою ціною у всіх аптеках та лікувальних закладах.

Фармкомпанії також не будуть підвищувати ціни на ліки, які включені в національний перелік основних препаратів вітчизняного та іноземного виробництва, що їх можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з державного або місцевого бюджетів.

 «Така постанова відіграє велике значення для мешканців нашого краю, особливо для пенсіонерів, інвалідів, учасників воєн та хворих людей», – наголосив Михайло Вишиванюк.

 

Леся, 23.10.2012 08:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини