Фармацевти Прикарпаття вважають, що телевізійну рекламу ліків слід заборонити

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко виступає за заборону реклами лікарських засобів. Вона вважає, що телевізійна реклама медпрепаратів шкодить здоров'ю українців.

Солідарні з нею і медики, кажуть, що ніде у світі ліки по телевізору не рекламують. Їх виписують лікарі і продають лише за рецептами. Нині лікарям відомі десятки прикладів, коли куплені за вказівкою з телевізора ліки, спричиняли не лише додаткову хворобу, але й смерть. Адже про побічні ефекти препаратів реклама не говорить. Про їх показання при тій чи іншій хворобі - теж.



«Ті препарати, які можуть мати побічну дію або які легко передозувати, їх не можна рекламувати. Люди приходять і кажуть - дайте нам те, що ми побачили по телевізору. Але так не може бути. І таке самолікування може мати погані наслідки. Беремо хоча б парацетамол – його дуже легко передозувати. Це є сильнодіюча речовина і її добова доза – 2-3 пакетики, 4 – це вже забагато. Але ж цього у рекламі не кажуть. Я вважаю, що рекламу лікарських засобів краще заборонити взагалі. Ну в крайньому випадку залишити хіба рекламу вітамінів»
, — говорить Тетяна Ридзик, завідувачка аптекою.

Фармацевти говорять, що необхідність прийому ліків може встановити лише медик. І аж ніяк не людина з телеекрану. Яскравий приклад - цьогорічна епідемія. Розрекламовані з телеекранів ліки буквально змітали з полиць аптек. Провізори кажуть - люди навіть слухати не хотіли про їх дешевші і не такі відомі аналоги. Телевізійну рекламу варто заборонити, вважають фармацевти.

old_editor, 14.11.2009 15:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини