Позбавлення прав нетверезих водіїв – заставить їх задуматись перш ніж сісти за кермо п’яним – Костянтин Кулак

Єдиним покаранням для нетверезих водіїв міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає позбавлення водійських прав. Лише 15 процентів упійманих отримують вирок позбавлення водійських прав, решта – штраф або громадські роботи, сказав Юрій Луценко.

Прес-секретаря УДАІ в Івано-Франківській області Костянтин Кулак каже, що така міра покарання правильна, мовляв, у Китаї за кермування у нетверезому стані розстрілюють, а в Росії відбирають права до 3 років.

В Україні, за словами Костянтина Кулака, на перший раз покарання лояльне – штраф, громадські роботи, позбавлення прав на визначений термін. На другий раз – позбавлення прав. Люди будуть задумуватись перш ніж сісти за кермо у п’яному стані, вважає Костянтин Кулак, близько 90 відсотків засумніваються – сісти за кермо чи взяти таксі після того ж таки кафе.

Більше того, Костянтин Кулак переконаний, що закон про позбавлення прав ввійшов би в силу одразу, «адже закони ДАІ працюють, спочатку сумнівались і про підвищення штрафів, але закон діє, так і про позбавлення прав працював би», - говорить Костянтин Кулак

old_editor, 13.11.2009 20:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини