Тарас Масляк скаржиться на недофінансування медицини

Головний лікар Івано-Франківської міської лікарні Тарас Масляк під час публічного звіту на Вічевому майдані окреслив основні проблеми, з якими сьогодні зустрічаються мешканці міста у медичній сфері.

«Є певні причини, через які населення незадоволено роботою медичних органів. Перш за все погано забезпеченість лікарськими препаратами, по-друге, черги перед кабінетами лікарів і по-третє, ставлення медичного працівника до пацієнта», - зауважив Тарас Масляк.

Причиною усіх бід він вважає недофінансування галузі охорони здоров’я, яке значно впливає на якість лікування та харчування пацієнтів.

«Причинами поганих показників є недофінансування нашої галузі. Ми кожного року плануємо свій бюджет відповідно до потреб пацієнтів, проте забезпеченість цього бюджету є тільки 72% від потреби. На сьогоднішній день на харчування одного пацієнта стаціонару ми витрачаємо 3-4 гривні, а потреба в середньому становить 18-20 гривень. Також що стосується лікування, то потреба коштів на  одного хворого у день 20 гривень , проте Міністерством фінансів нам виділено 7 гривень, то яке якісне медичне забезпечення ми можемо говорити», - додав Тарас Масляк.

 

Леся, 10.10.2011 16:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини