Які ліки слід брати з собою у відпустку?

Літо – сезон відпусток, час коли кожен намагається потішитися теплим сонечком на морі або подихати чистим повітрям у горах. Та у ці безтурботні дні не варто забувати про безпеку, адже захворіти під час відпочинку -  не найприємніша річ, що може з вами трапитися. Тому необхідно подбати про аптечку у дорогу.

Якщо ви обрали подорож літаком, то не забувайте, що переліт для людей, які не звикли користуватися послугами даного виду транспорту може стати проблемою. Є люди, які бояться висоти і під час польоту їх організм потерпає від неабиякому стресу. Допоможе заспокоїтися глибоке дихання. Якщо ваш чекає переліт тривалість більше восьми годин – не забувайте пити багато води, адже сухе повітря у салоні літака швидко виводить її з організму. Також час від часу міняйте позу у якій сидите та робіть невеликий масаж. такі засоби, як валідол, но-шпа, валокордин повинні бути у кожного.

Найбільшою проблемою тих, хто обрав переїзд потягом є харчування. Тут варто звернути увагу на те, напівкопчена ковбаса, риба та курка можуть зберігатися без холодильника тільки протягом трьох годин. Нарізка у вакуумній упаковці у спеку також псується дуже швидко. Тому найчастіше у людей, які їдуть потягом виникають проблеми із травленням. У такому випадку слід з собою мати активоване вугілля, фталазол, сульфаніламід, бактрисубтил, іммодіум (при діареї), бісакодил (при запорах).

Подорож кораблем може викликати «Морську хворобу», а її легше попередити ніж лікувати. Тому, якщо вас укачує за кілька годин до від’їзду прийняти ліки, які нейтралізують цю неприємність. Частіше за все застосовують антигістамінні препарати, алкалоїди беладонни, гомеопатичні засоби. Вже на борту на допомогу вам прийдуть валідол, валокардин, чай з м`яти або навіть м`ятна жувальна гумка.

Також не забудьте покласти до валізи протиалергійні препарати - супрастин чи тавегіл. У пригоді можуть стати бинт стерильний, вата медична, лейкопластир, джут. Знезаражуючі засоби: йод, «зеленка», перекис водню, пантенол (для змащування опіків, в тому числі і сонячних), стрептоцид, як знеболюючі та жарознижуючі засоби медики пропонують: аспірин, анальгін, дімедрол (при високій температурі),  но-шпа (спазмолітичний препарат, при болях в кишківнику та шлунку), церукал (при нудоті), аерон (для профілактики «морської хвороби»).

Леся, 26.06.2012 09:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини