В Україні 66% населення у поточному році взагалі не планують відпочивати

В Україні 66% населення у поточному році взагалі не планують відпочивати, і лише 1,3% планують поїхати відпочивати за кордон.

Такі результати всеукраїнського опитування громадської думки оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Згідно з опитуванням, українців, які не матимуть можливості відпочити - 23,1%; планують залишаться вдома - 43,3%; проведуть відпустку на дачі, у заміському будинку - 6,2%;   поїдуть до родичів у село - 5,1%.

Поїдуть до Криму, Карпат та інших місць України - 16,3% і поїдуть за кордон -1,3%.

Найбільша кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати виявлена у Центральному та Південному регіонах (однаково 25%), найменша – у Східному регіоні (18%). У Західному регіоні так відповіли 23% опитаних.

На другому місці за популярністю відповідей – відпочинок у Карпатах, Криму та інших містах (16%). Провести відпустку на дачі або в заміському будинку планують 6% опитаних, поїхати до родичів у село - 5%; Поїздку на відпочинок за кордон планує лише 1% опитаних українців.

"Мешканці Східного регіону більш орієнтовані на відпочинок в межах України (20%) ніж представники інших регіонів - у Центральному та Південному таких 16%, у Західному - 14%. За кордоном планують провести відпустку 3% мешканців Західного регіону, 2% - Східного, 1% - Південного та лише 0,4% - мешканців Центрального регіону", - йдеться у результатах опитування.

Опитано було 2040 респондентів, що мешкають в усіх областях України та в Криму. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,8%.

Українська правда

Леся, 20.07.2011 12:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини