Через високі ціни у Коломиї закриють комунальну аптеку

Під час засідання колегії Івано-Франківської обласної адміністрації чиновники підняли питання закупівлі медикаментів для швидкої медичної допомоги Прикарпаття та цінову політику комунальних аптек.

«На разі області виділено 9,7 мільйони гривень для закупівлі медикаментів у карети швидкої медичної допомоги. Ці кошти відповідно до густоти населення до кінця тижня будуть надіслані у всі райони», -  розповів  начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Микола Олінійчук.

Окрім того, як стало відомо голові ОДА Михайлу Вишиванюку, у комунальній аптеці міста Коломия ціни на ліки вищі, ніж у приватних аптеках. Чому так склалося він поцікавився безпосередньо у Миколи Олінійчука. Останній у свою чергу зазначив, що «ця комунальна аптека не може конкурувати з приватними, тому тут ціни і вищі».

Зважаючи на це, губернатор Прикарпаття наказав з’ясувати ситуацію та при необхідності закрити аптеку. Також, Михайло Вишиванюк наголосив на необхідності створення в області соціальних аптек і дав доручення згідно якого вже через два місяці повинні бути створені та запрацювати такі аптеки.

Леся, 29.05.2012 10:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини